UHAPŠEN VIŠESTRUKI IZVRŠILAC KD-a

29.01.2010 11:42

Dana, 27.01.2010.godine MUP TK-a je Kantonalnom tužilaštvu Tuzla podnijelo Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu protiv A.Dž., rođen 1984. godine iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio pet krivičnih djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238., stav 1. KZ FBiH.

Naime, službenici Odjeljenja za posebne namjene MUP TK-a su došli do operativnih saznanja da postoje osnovi sumnje da A.Dž. iz Tuzle, vrši preprodaju opojne droge “Marihuana–Skank” određenim licima na području Tuzle. S tim u vezi, dana 27.01.2010.godine oko 08,40 sati u Tuzli u TC Sjenjak, lišen je slobode A.Dž., nad kojim je, uz saradnju službenika policije PS Istok, izvršen pretres, kao i pretres stana kojeg A.Dž. koristi, a na osnovu naredbe Općinskog suda Tuzla i uz saglasnost kantonalnog tužioca.

Prilikom pretresa kod A.Dž. je pronađena izvjesna količina novca i dr. predmeta, dok je pretresom sprata u haustoru gjde isti stanuje, u jednoj od saksija pronađena najlonska kesa sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana-Skank”, koja je dostavljena na vještačenje u krim. tehniku MUP TK-a, o čemu je dobiven pozitivan nalaz i mišljenje vještaka na opojnu drogu Marihuana–Skank, ukupne mase od oko 21,12 grama.

A.Dž. je dana 28.01.2010. godine predat nadležnom tužiocu Kantonalnog tužilaštva Tuzla na dalje postupanje.

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba