Rasvijetljeno više KD teške krađe

20.10.2010 09:16

Službenici Odjeljenja kriminalističke policije PU Lukavac su radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, odnosno teških krađa, došli do saznanja o mogućim izvršiocima krivičnog djela teške krađe nad doo “AAM Planiranje i izgradnja” Lukavac, izvršenog u toku noći 15/16.10.2010. godine, kojom prilikom je otuđena računarska oprema, a radi se o I.A., rođen 1986. godine i A.D., rođen 1984. godine, oba iz Lukavca.

Takođe, daljim operativnim radom, utvrđeno je da su navedena lica, zajedno sa A.D., rođen 1989. godine iz Lukavca, učestvovali u izvršenju krivičnih djela teške krađe u Lukavcu nad jednom porodičnom kućom, zatim doo “Elektroagent” i trgovinskom radnjom “Enna”.  Većina predmeta otuđena iz prostorija firme “AAM Planiranje i izgradnja” Lukavac je pronađena, te uz saglasnost kantonalnog tužioca vraćena vlasniku.

Navedena lica su lišena slobode, i ista će, nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj o učinjenom krivičnom djelu biti predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzla. 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba