Svečanu zakletvu položilo 49 kadeta – policajaca

14.01.2011 11:36

       

Povodom uspješnog završetka školovanja, danas je u organizaciji MUP TK-a,  u maloj sali BKC-a Tuzla, održana svečanost polaganja zakletve i uručivanja policijskih znački kadetima XVII generacije Policijske akademije, kojoj su prisustvovali predstavnici zakonodavne, izvršne i sudske vlasti Tuzle i Tuzlanskog kantona, kao i predstavnici EUPM-a Regionalni ured Tuzla i direktor Policijske akademije.

Današnjim polaganjem svečane zakletve 49 kadeta Policijske akademije, od kojih je 6 djevojaka,  zasniva radni odnos u MUP TK-a kao policijski službenici TK-a, koji će zajedno sa svojim kolegama krenuti u izvršavanje zahtjevnih i odgovornih poslova i zadataka u oblasti sigurnosti.

U svom obraćanju, ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona prof. dr. Sead Omerbegović, uputio je posebne čestitke kadetima za uspješno završeno školovanje i postignute rezultate, te naglasio da je za njihovo školovanje društvena zajednica izdvojila značajna novčana sredstva.

Policijske značke kadetima uručio je policijski komesar Nedim Mutapčić, koji je ovom prilikom istakao da vjeruje da će svi oni opravdati povjerenje koje im je ukazano, te da će časno, pošteno i profesionalno obavljati policijski posao.

Takođe, načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović i premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić, su u svom obraćanju prisutnima, pored čestitki upućenih kadetima, izrazili zadovoljstvo što su Tuzla i Tuzlanski kanton bogatiji za nove mlade policajce, koji će u narednom periodu dosljedno i efikasno obavljati ovaj human i zahtjevan posao, za dobrobit svih građana Tuzlanskog kantona i šire.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba