PS Gradačac – Pronađeno otuđeno pmv.

21.01.2011 13:33

 

Službenici policije PU – PS Gradačac su radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata – teških krađa, došli do saznanja da se na području Gradačca nalazi pmv. marke “Mercedes 190”, koje je dana 20.01.2011.godine otuđeno na području Brčko Distrikta BiH-a, nakon čega je isto od strane službenika PS Gradačac pronađeno dana 21.01.2011. godine u ulici Hadžiefendina u Gradačcu.

Operativnim radom na terenu, policijski službenici Odjeljenja krim. policije PS Gradačac su ubrzo pronašli i identifikovali mogućeg izvršioca – E. Dž, rođen 1980.godine, nastanjen  u Mostaru, nakon čega je lišen slobode i priveden u prostorije PS Gradačac, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teške krađe.

Uviđaj su izvršili službenici policije PS Gradačac, dok su o pronalasku vozila obaviješteni službenici policije Policije Brčko Distrikta BiH-a, koji su i preuzeli navedeno vozilo, kao i E.Dž., radi preduzimanja daljnjih mjera i radnji u cilju dokumentovanja izvršenja navedenog krivičnog djela.

 

 

 

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba