PU Gradačac

14.03.2011 11:06

        

Dana 10.03.2011. godine službenici OKP PU Gradačac nakon prikupljenih informacija uz saradnju sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom Tuzla, a po naredbi Općinskog suda Gradačac izvršili su pretres porodične kuće, pomoćnih i drugih prostorija vl. Š.H., u ulici Branilaca Grada, općina Gradačac, a koje koriste D.L., rođen 1980. godine i mldb A.M., rođen 1993. godine.

Naime, prilikom pretresa službenici OKP PU Gradačac pronašli su veću količinu cigareta i druge robe, za koju se sumnjalo da se radi o robi otuđeno dana 09.03.2011 godine , odnosno da potiče iz krivičnog djela “teške krađe” izvršenog nad “TR Almedina”.

D.L. i A.M. po nalogu tužilašva su lišeni slobode, nad kojima je od strane službenika OKP PU Gradačac izvršena kriminalistička obrada,  nakon čega isti su priznali izvršenje navedenog krivičnog djela, kao i druga djela krađe elektroinstalacija nad kućom vl. D.S. i drugog otpadnog materijala nad firmama “Vegafruit” i “Bosnaprodukt Gradačac”.

Nakon izvršene kriminalističke obrade lica su puštena na slobodu, a navedene predmete koja su otuđena u navedenoj trgovinskoj radnji vračena su vlasniku.

Službenici OKP PU Gradačac u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom Tuzla nastavljaju dalji rad na dokumentovanju navedenog događaja i prikupljanju informacija.      

 

 

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba