Podnesen izvještaj Kantonalnom Tužilaštvu protiv 3 osobe

27.05.2011 13:20

Službenici policije OKP PU Gradačac su dana 26.05.2011. godine, Kantonalnom Tužilaštvu Tuzla, podnijeli izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv mldb. A.M., rođen 1993. godine, mldb. N.V., rođen 1996. godine i D.L., rođen 1989. godine, svi iz Gradačca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela teške krađe, i to mldb. A.M. i mldb. N.V. četiri KD “teške krađe”, a L.D. jedno KD “teške krađe” i jedno KD “krađa”.

 

Mldb. A.M., mldb. N.V. i D.L. su privedeni u prostorije PU Gradačac, radi kriminalističke obrade, tokom koje su priznali izvršenje navedenih krivičnih djela.

 

Naime, radi se o krivičnim djelima, počinjenim na području Gradačca, u mjesecu aprilu 2011. godine, u većini slučajeva nad ugostiteljskim objektima, gdje su predmet otuđenja uglavnom bili  gotovi novac, alkoholna pića, cigarete i drugi predmeti.

 

Službenici policije Policijske uprave Gradačac, nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela, te suzbijanju, sprečavanju i rasvjetljavanju drugih krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, kao i drugih oblika krivičnih djela.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba