Održan sastanak sa predstavnikom CCI

07.07.2011 10:42

       

Ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Bego Gutić sa svojim saradnicima, primio je danas u radnu posjetu Ivana Vasića, predstavnika Centra civilnih inicijativa (CCI) – kancelarija Bijeljina.

 

Tokom sastanka, razgovarano je o  aktulenim projektima i aktivnostima CCI, s akcentom na problematiku iz oblasti registracije motornih vozila, koji u narednom periodu planiraju provođenje informativne kampanje u saradnji sa autoklubovima i MUP-ovima, kako bi se onemogućile eventualne zloupotrebe povećanjem obaviještenosti vozača u BiH o pravima po osnovu registracije vozila.

 

 

Naime, CCI je sproveo sveobuhvatno istraživanje javnih politika u oblasti registracije motornih vozila, koje je pokazalo da veliki broj građana BiH ne zna koja prava ostvaruju uplaćivanjem određenih novčanih sredstava prilikom registracije motornih vozila.

 

 

Ministar Gutić je ovom prilikom istakao da će MUP TK-a zasigurno podržati ovaj i slične projekte Centra civilnih inicijativa, koji budu opravdani i usmjereni na poboljšanje životnog standarda svih građana.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba