MUP TK

29.08.2011 10:46

 

Dana 26.08.2011. godine službenici Odjeljenja za posebne namjene MUP TK-a na osnovu naredbe Općinskog suda Tuzla, izvršili su pretres porodične kuće, putničkog vozila i skutera koji koristi N.K.,rođen 1980. iz Tuzle.

Prilikom pretresa navedenog objekta i vozila pronađeno je 5 veči paketa smeđeg praha koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Heroin”,pvc vrečica sa večom količinom praškaste materije koja svojim izledom asocira na opojnu drogu “Speed”, jedan paketić biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drpgu “Canabis sativa”,kutijica u kojoj se nalazilo jedan veči i sedama manjih paketiča  smeđe praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Heroin” i pištolj sa osam komada municije, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem navedenog  krivičnog djela “Neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga”.

N.K. je lišen slobode i priveden u službene prostorije MUP TK-a radi kriminalističke obrade, nakon čega je uz Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzla.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba