PU Tuzla – Pojačane operativne aktivnosti

06.10.2011 07:31

Službenici Policijske stanice Istok – PU Tuzla su postupajući prema operativnom planu Policijske uprave Tuzla, koji se odnosi na problematiku krivičnih djela teških krađa nad stanovima, dana 29.09.2011.godine u naselju Stupine, lišili slobode E.B., rođen 1985.godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je istog dana izvršio krivično djelo teške krađe nad dva stana u Tuzli.

 

 

Naime, E.B. kod kojeg je pronađen alat koji je najvjerovatnije korišten za navedena KD-a, priveden je u prostorije PS Istok radi kriminalističke obrade, tokom koje je priznao izvršenje krivičnog djela teške krađe nad stanom u ulici Ismeta Mujezinovića i u ulici Đure Đakovića (iz kojih je otuđio novac u vrijednosti oko 2000 KM i zlatni prsten).

 

Policijska uprava Tuzla je pojačala operativne aktivnosti na rasvjetljavanju i suzbijanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, uglavnom teških krađa, koje su tokom ove sedmice rezultirale pronalaskom i lišenjem slobode 3 lica, koja se dovode u vezu s izršenjem krivičnih djela teške krađe nad stanovima u gradu Tuzla, gdje su predmet otuđenja uglavnom bili zlatni nakit i novac.

 

Službenici policije nastavljaju rad na daljem dokumentovanju i rasvjetljavanju ovih krivičnih djela, u cilju efikasnije zaštite lične imovine građana i njihove sigurnosti.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba