PS Kladanj – radni sastanak

02.11.2011 07:06

Predstavnici menadžmenta Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, na čelu s ministrom unutrašnjih poslova Begom Gutićem i v.d. policijskog komesara Fadilom Šljivićem, održali su danas  (31.10.2011.) u Policijskoj stanici Kladanj, radno-konsultativni sastanak sa predstavnicima PU Živinice – PS Kladanj.

 

Tema sastanka bila je analiza stanja sigurnosti na području općine Kladanj za prvih devet mjeseci tekuće godine, s posebnim osvrtom na nedavne događaje u Kladnju, koji su izazvali nezadovoljstvo građana i predstavnika lokalne zajednice (zaključci Općinskog vijeća Kladanj, peticija, pismena obraćanja i sl.).

 

Ovom prilikom, zaključeno je da PS Kladanj napravi analizu i procjenu stanja sigurnosti, te na osnovu toga sačini Plan mjera i radnji, s ciljem poboljšanja stanja sigurnosti, suzbijanja i sprečavanja svih oblika kriminala, te efikasne zaštite lične sigurnosti i imovine građana, u skladu sa programskim ciljevima MUP TK-a i zakonskim pravilima i propisima. Od strane nadležnih organizacionih jedinica MUP TK-a biće praćena realizacija planiranih aktivnosti PS Kladanj.

 

Sastanku su pored ministra, policijskog komesara i službenika policije PS Kladanj, prisustvovali načelnik Sektora krim. policije MUP TK-a Zahid Selimbašić, načelnik PU Živinice Zijad Bešić, komandir PS Kladanj Šemsudin Kreho i načelnik OKP PU Živinice.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba