Tri osobe lišene slobode

24.11.2011 15:30

Službenici kriminalističke policije MUP TK-a su radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela “teške krađe” (od 23.11.2011.godine – otuđenje pmv. “Golf A-5” u Ljubačama, općina Tuzla), došli do operativnih saznanja o mogućem počiniocu, a radi se o M.M., rođen 1971.godine, nastanjen u Tuzli.

 

S tim u vezi, dana 24.11.2011.godine službenici MUP TK-a su izvršili pretres stana u Tuzli i motornog vozila, koje koristi M.M., za kojeg postoje osnovi sumnje da je počinio KD “teške krađe”, kojom prilikom je pronađen i izuzet alat koji je najvjerovatnije namijenjen za vršenje krivičnih djela, mobitel, određena količina novca i dr. predmeti.

 

Takođe, operativnim radom na terenu službenici policije su identifikovali i dvije osobe iz Zvornika, za koje postoje osnovi sumnje da su počinile KD “iznude”, a radi se o: S.M., rođen 1967.godine i Ž.R., rođen 1978.godine.

 

Sve tri osobe su lišene slobode i privedene u prostorije MUP TK-a radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti predate  nadležnom Tužilaštvu na dalje postupanje.

 

U toku je utvrđivanje okolnosti vezano za navedeni događaj, kao i daljnji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovih krivičnih djela.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba