Edukativna radionica za učenike JU “Turističko-ugostiteljska škola” Tuzla

30.11.2011 14:17

Službenici Odjeljenja za borbu protiv maloljetničke delinkvencije i nasilja u porodici MUP-a TK su kontinuirano radeći na sprovođenju preventivnih aktivnosti na suzbijanju maloljetničke delinkvencije u srednjim školama Tuzlanskog kantona,  s ciljem poboljšanja sigurnosti učenika i nastavnika u obrazovno vaspitnim ustanovama, dana, 30.11.2011. godine održali preventivnu radionicu za učenike I i II razreda JU “Turističko-ugostiteljska škola” Tuzla.

 

Teme radionice su bile: trenutno stanje maloljetničkog prestupništva u Tuzlanskom kantonu, uloga policije i drugih institucija u prevenciji i suzbijanju maloljetničkog prestupništva, faktori rizika, kreativno rješavanje konflikta, upoznavanje sa UN-ovom Konvencijom o pravima djeteta i sl.

 

Navedena radionica, održana je u dva termina, za oko 60 učenika navedene škole, koji su u otvorenoj diskusiji uzeli aktivno učešće, postavljanjem brojnih pitanja inspektorima navedenog Odjeljenja, shodno temama radionice.

 

Današnjoj radionici prisustvovao je i službenik PS Centar – PU Tuzla zadužen za Rad policije u zajednici.

 

U narednom periodu, službenici MUP-a TK Odjeljenja za borbu protiv maloljetničke delikvencije i nasilja u porodici će nastavit sa sprovođenjem ovih preventivnih aktivnosti i u drugim srednjim školama na području Tuzlanskog kantona.

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba