Radna posjeta PU Gradačac i Općini Gradačac

11.01.2012 07:12

Ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Bego Gutić i v.d. policijski komesar Fadil Šljivić boravili su juče (10.01.2011.godina) u radnoj posjeti Policijskoj upravi Gradačac, gdje su se sastali sa načelnikom Uprave Enverom Skenderovićem i komandirom Policijske stanice Gradačac Nurijom Šahdanovićem.

 

Tokom sastanka, razgovarano je o analizi stanja sigurnosti na području Tuzlanskog kantona i općine Gradačac u 2011.godini, te Planu i programu MUP TK-a za tekuću 2012.godinu (dislokacija Odjeljenja za administraciju u sjedište PU Gradačac obezbjeđivanjem sredstava iz kapitalnih ulaganja MUP-a i dr.).

 

Takođe, ministar i v.d. policijski komesar su se danas u prostorijama Općine Gradačac sastali sa načelnikom Općine Fadilom Imširovićem, s kojim su razgovarali o stanju sigurnosti na području ove Općine, kao i o programskim ciljevima MUP TK-a u 2012.godini, koji će između ostalog biti usmjereni na unapređenje saradnje policije sa građanima (prvenstveno implementacijom projekta “Rad policije u zajednici”), te efikasniju zaštitu njihove lične i imovinske sigurnosti, s ciljem postizanja sigurnijeg i kvalitetnijeg života građana u lokalnoj zajednici.

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba