Pronađeno oko 150g opojne droge Heroin

31.01.2012 10:12

Službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP TK-a, Odjeljenja krim.policije PU Tuzla i Odjeljenja za krim. obavještajnu podršku MUP TK-a, su radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, dana 19.01.2012.godine u Tuzli, sproveli zajedničku akciju, kojom prilikom su lišili slobode E.B., rođen 1992.godine i D.M., rođen 1979.godine, oba nastanjenja u Tuzli, za koje je prema operativnim saznanjima policije, postojala osnova sumnje da mogu posjedovati opojnu drogu.

 

Istog dana, službenici policije su, uz saglasnost kantonalnog tužioca, postupajući po naredbi Općinskog suda Tuzla izvršili pretrese navedenih lica, dva putnička motorna vozila koja ista koriste i porodične kuće u kojoj je nastanjen E.B., kojom prilikom su u pmv. koje koristi E.B. pronađena tri pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Heroin”, dok je u porodičnoj kući E.B. pronađeno jedno pakovanje sa sadržajem materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Amfetamin – speed” i dijelovi pvc. kesice najvjerovatnije namijenjene za pakovanje opojne droge.

 

Službenici policije MUP TK-a su izuzeli pronađenu materiju, za koju je vještačenjem u Kriminalističkoj tehnici MUP TK-a utvrđeno da se radi o  opojnim drogama, i to Heroinu ukupne mase oko 150 grama i Amfetaminu ukupne mase od oko 0,164 grama.

 

D.M. i E.B. su privedeni u prostorije MUP TK-a radi kriminalističke obrade, nakon čega je E.B. dana 20.01.2012.godine predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Tuzla na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga”.

 

Službenici policije MUP TK-a rade na dokumentovanju navedenog događaja.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba