Srebrenik – Rasvijetljena pljačka nad benzinskom pumpom

10.02.2012 09:52

Službenici policije PU Gradačac – PS Srebrenik su, u saradnji sa PS Gračanica, operativnim radom na terenu rasvijetlili krivično djelo “razbojništvo”, učinjeno od strane NN lica,  dana 25.01.2012.godine oko 21,30 sati, nad radnikom benzinske pumpe “Jatina oil” u mjestu Sladna, općina Srebrenik, uz upotrebu fizičke snage i prijetnju vatrenim oružjem.

 

Naime, prikupljena operativna saznanja policije su ukazivala da se u vezu s navedenim krivičnim djelom mogu dovesti sljedeća lica: A.I., rođen 1984. godine iz Gračanice i  D.M., rođen 1989.godine iz Gračanice, te mldb. M.M., rođen 1994.godine iz Gračanice, kao i da su se isti kretali putničkom motornim vozilom “Opel” na području općine Gračanica.

 

Službenici OKP PU Gradačac u Srebreniku su izvršili pretres putničkog motornog vozila marke “Opel” i  objekata koje koriste navedena lica, dok su A.I., D.M. i M.M. privedeni radi kriminalističke obrade, u toku koje su rasvijetljena dva krivična djela “prevare” od 25.01.2012.godine (nad dvije benzinske pumpe “Sax” u Gračanici i naselju Luke, općina Gračanica), kao i jedno krivično djelo “teške krađe” nad diskotekom u mjestu Mionica, općina Gradačac učinjeno 21/22.12.2011.godine.

 

Dana, 26.01.2012.godine, Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona dostavljen je izvještaj protiv navedenih lica, zbog postojanja osnova sumnje da su D.M. i A.I. počinili krivično djelo „Razbojništvo“  iz člana 289. stav 2.  u vezi sa stavom 1. istoga člana i krivično djelo “Nedozvoljeno držanje oružja ili ekplozivnih materija, a mldb. M.M. krivično djelo „razbojništvo“  iz člana 289. stav 2.  u vezi sa stavom 1. istoga člana, a u vezi sa članom 31. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Istog dana, navedena lica su predata službenicima sudske policije, po nalogu kantolanog tužioca na dalje postupanje.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba