Rasvijetljena 4 krivična djela “Teške krađe” nad kapelom “Svetog Ante”

21.03.2012 08:18

(19.02.2012.god.) Službenici policije Policijske uprave Tuzla su maksimalnim angažovanjem i poduzimanjem intenzivnih operativnih mjera i radnji na rasvjetljavanju krivičnih djela napada na vjerske i sakralne objekte, otkrili počinioce 4 krivična djela “Teške krađe” nad kapelom “Sveti Anto” u naselju Bukinje, općina Tuzla (učinjenih od strane NN lica u vremenskom periodu od aprila 2011. do februara 2012.godine, uključujući i posljednji slučaj evidentiran 16.02.2012.godine)

 

Naime, dana 18.02.2012.godine tokom kriminalističke obrade nad više lica, utvrđeno je da se mldb. S.F., rođen 1995.godine i A.H., rođen 1987.godine, oba iz Tuzle dovode u vezu s učinjenim navedenim krivičnim djelima, dok se daljim radom došlo do saznanja da se u vezu s učinjenjem istih mogu dovesti još tri lica (sva lica su od ranije poznata policiji po činjenju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata).

 

Mldb. S.F. i A.H. će danas 19.02.2012.godine, biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzla na dalje postupanje, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela “Teške krađe” na kapelom u Bukinju, općina Tuzla.

 

Službenici policije MUP TK-a nastavljaju dalji rad na dokumentovanju i rasvjetljavanju krivičnih djela napada na vjerske i sakralne objekte, dok su navedenim uspješnim aktivnostima još jednom pokazali profesionalnost i efikasnost u obavljanju svakodnevnih poslova i zadataka.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba