PU Kalesija /PU Tuzla – Izuzet zlatni nakit

29.03.2012 07:22

Službenici policije PU Kalesija su radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela “Teške krađe” (počinjenog u mjesecu martu 2012.godine nad porodičnom kućom vl. S.N. na području općine Kalesija, kojom prilikom je otuđena određena količina zlatnog nakita), došli do operativnih saznanja o mogućem počiniocu, a radi se o mldb. M.N., rođen 1996.godine, nastanjen na području općine Kalesija.

 

Sa mldb. M.N. je u prostorijama PU Kalesija u prisustvu roditelja obavljen razgovor, kojom prilikom je isti priznao izvršenje ovog KD-a, kao i da je otuđeni nakit prodao jednom licu iz Tuzle.

 

Daljim radom na rasvjetljavanju KD-a, a u saradnji sa službenicima PU Tuzla, navedeno lice je identifikovano i pronađeno, a radi se o A.B., rođen 1981.godine iz Tuzle.

 

Od A.B., nad kojim je izvršena kriminalistička obrada, uz saglasnost kantonalnog tužioca privremeno je izuzeta određena količina zlatnog nakita i toku je rad na provjeri porijekla istog, dok je od strane oštećene izvršeno prepoznavanje nakita koji je otuđen iz porodične kuće u Kalesiji.

 

Službenici policije nastavljaju daljni rad na dokumentovanju navedenih događaja.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba