MUP TK – Izvršeni pretresi više lica

03.05.2012 08:04

Službenici Uprave policije MUP TK-a su radeći na suzbijanju i sprečavanju zolupotrebe opojnih droga, dana 12.04.2012.godine na području općina Tuzla, Lukavac i Srebrenik, izvršili pretres više lica, kojom prilikom su pronašli i oduzeli određenu količinu materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

 

Naime, službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP TK-a su dana 12.04.2012.godine u Tuzli, izvršili pretres J.M., rođena 1983.godine, kod koje su pronašli jedan paketić sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Heroin”, te pretres M.J., rođena 1983.godine, kod koje su pronašli 4 paketića sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Heroin”.  J.M.  i M.J. su lišene slobode, a pronađena materija je oduzeta radi vještačenja. Istog dana, službenici navedenog Odjeljenja su na području općine Srebrenik, izvršili pretres C.L., rođen 1971.godine, kod kojeg su pronašli jedan paketić sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Heroin”. C.L. je lišen slobe i priveden radi kriminalističke obrade, dok je pronađena materija izuzeta radi vještačenja. O događajima je upoznat kantonalni tužilac.

 

Dana, 12.04.2012.godine službenici OKP PU Lukavac su na području općine Lukavac, legitimisali i kontrolisali S.N., rođen 1992.godine, S.Č., rođen 1983.godine i A.B., rođen 1992.godine, zbog postojanja osnova sumnje da bi isti mogli posjedovati narkotička sredstva, kojom prilikom je S.N. odbacio jedan paketić sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu dorgu “Heroin”, dok su S.Č. i A.B.  najvjerovatnije progutali NN predmet, za koji se sumnja da može sadržavati opojnu drogu.  Navedene osobe su lišene slobode radi kriminalističke obrade. O događaju je upoznat kantonalni tužilac, a službenici OKP PU Lukavac rade na dokumentovanju istog, dok će pronađena materija biti dostavljena na vještačenje u Krim. tehniku MUP TK-a.

 

Takođe, službenici OKP PU Tuzla su dana 12.04.2012.godine izvršili pretres stana vl. Ž.M. u Tuzli, kojom prilikom su pronašli manju količinu materije koja svojim izlgedom asocira na opojnu drogu “Heroin”, jednu digitalnu vagu, šprice i dr. predmete. Istog dana, službenici OKP PU Tuzla su izvršili pretres kuće koju koristi Z.Đ. u Tuzli, kojom prilikom je pronađena manja količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Cannabis”. O događajima je upoznat kantonalni tužilac, a službenici OKP PU Tuzla rade na dokumentovanju istih, dok će pronađena materija biti dostavljena na vještačenje u Krim. tehniku MUP TK-a.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba