Ministar unutrašnjih poslova TK Amir Husić obišao policajce u Cerskoj

10.07.2012 05:55

 

Oko 40 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova TK-a i članova njihovih porodica već drugi dan pješači „Marš mira“ od Nezuka prema Srebrenici, a juče su (09.07.2012.godine) stigli u Cersku, gdje ih je obišao i ministar unutrašnjih poslova Amir Husić, ali i predstavnici Sindikata MUP TK-a.

 

„Meni je drago da sam obišao ove hrabre ljude. Ovi ljudi, odnosno policajci svojim pohodom prema Srebrenici podsjećaju na genocid koji se desio u zaštićenoj zoni, te poručuju da se to nikada neće zaboraviti“, rekao je ministar Amir Husić.

 

Riječi zahvalnosti kada je u pitanju posjeta ministra nije krio ni predsjednik Sidikata policije Jasmir Šerbečić koji je istakao da „Marš mira 2012.“ protiče u najboljem redu. “Ja sam ponosan na svoje kolege i drago mi je da je tu i ministar, koji je prije svega pokazao da brine o svojim ljudima”, istakao je Šerbečić.

 

Nakon obilaska policajaca u Cerskoj, ministar je posjetio i volontere Crvenog križa, te ljekare koji povrijeđenima pružaju pomoć. Tu se sastao sa vođom tima dr. Mirsadom Selimovićem s kojim je razgovarao o putu koji je iza njih, ali i o broju intervencija koje su ljekari i medicinari imali.

 

Ministar Amir Husić će ukoliko mu redovne aktivnosti u MUP TK-a budu dozvoljavale, policajce obići i danas u Potočarima, gdje je planirano treće prenoćište, prije samog ukopa i dženaze za žrtve Srebreničkog genocida.

 

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba