Rasvijetljeno 11 KD “Teške krađe”

13.07.2012 12:20

Službenici policije Policijske uprave Tuzla (Odjeljenja krim. policije) su u saradnji sa službenicima Odsjeka krim. policije PS Istok – PU Tuzla, operativnim radom na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, teških krađa nad stambenim objektima, kućama i pmv. u Tuzli, došli do saznanja o mogućem počiniocu.

 

Naime, službenici policije PU Tuzla su nakon preduzetih operativnih mjera i radnji na rasvjetljavanju navedenih krivičnih djela, identifikovali mogućeg počinioca istih, a radi se o J.Č. rođen 1984.godine iz Tuzle, koji je lišen slobode i priveden radi kriminalističke obrade.

 

Dana, 13.07.2012.godine službenici PU Tuzla podnijeli su Kantonalnom tužilaštvu Tuzla izvještaj protiv J.Č. zbog postojanja osnova sumnje da je tokom mjeseca juna 2012.godine u Tuzli počinio ukupno 11 krivičnih djela “Teške krađe” (uglavnom nad stanovima, gdje su predmet otuđenja bili tehnički predmeti, nakit i dr.).

 

Službenici OKP PU Tuzla će nastaviti daljnji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela, s ciljem efikasnije zaštite lične i imovinske sigurnosti građana, te suzbijanja i sprečavanja svih oblika krivičnih djela, a preduzete aktivnosti su već doprinijele značajnom smanjenju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata na području općine Tuzla u mjesecu julu 2012.godine.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba