Pronađene i izuzete stabljike “canabis sative” u Kladnju i Srebreniku

31.07.2012 08:37

Dana, 30.07.2012.godine službenici PS Kladanj – PU Živinice su na osnovu Naredbe Općinskog suda Živinice, izvršili pretres porodične kuće i pomoćnih objekata na području općine Kladanj koju koristi A.H., rođen 1986.godine, zbog postojanja osnova sumnje da isti posjeduje opojnu drogu “canabis sativa”. Prilikom pretresa, pronađeno je 5 stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu “canabis sativa”, kao i određena količina osušene biljne materije koja svojim izgledom takođe asocira na opojnu drogu “canabis sativa”.

 

A.H. je lišen slobode i priveden u PS Kladanj radi kriminalističke obrade zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, dok su pronađene stabljike i materija izuzete radi vještačenja u Odjeljenju za kriminalističku tehniku MUP TK-a. O poduzetim radnjama upoznati su kantonalni tužilac i sudija za prethodni postupak Općinskog suda Živinice, a službenici policije nastavljaju rad na dokumentovanju ovog događaja, dok će protiv A.H. Kantonalnom tužilaštvu Tuzla biti podnesen odgovorajući Izvještaj.

 

Istog dana, službenici PS Srebrenik – PU Gradačac su na području općine Srebrenik, u blizini porodične kuće Z.Š. rođen 1981.godine, pronašli jednu zasađenu stabljiku koja svojim izgledom asocira na stabljiku opojne droge “canabis sative”, dok je pored kuće pronađeno 15 plastičnih čaša, u kojima se najvjerovatnije nalaze zasađene sjemenke opojne droge “canabis sativa”. O događaju je upoznat kantonalni tužilac, na osnovu čijeg prijedloga je izdat nalog Općinskog suda Gradačac za navedeni pretres.

 

Nad Z.Š. je izvršena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da je zajedno sa E.M., rođen 1978.godine iz Gradačca (sa kojim je takođe obavljen razgovor u prostorijama PS Srebrenik) počinio krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”. Pronađena materija i stabljika su izuzete radi vještačenja u Odjeljenju za kriminalističku tehniku MUP TK-a, a službenici policije nastavljaju rad na  dokumentovanju i rasvjetljavanju ovog događaja.

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba