Održan prošireni kolegij v.d. policijskog komesara

11.09.2012 13:07

Danas (11.09.2012.godine) je u prostorijama MUP TK-a, održan prošireni kolegij v.d. policijskog komesara Envera Skenderovića, kome su prisustvovali glavni inspektori Uprave policije MUP TK-a. Na kolegiju je razmatrana polugodišnja Informacija o stanju sigurnosti na području Tuzlanskog kantona, kao i Informacija za mjesec juni i juli tekuće godine, s posebnim akcentom na usvajanje prijedloga mjera za poboljšanje negativnih trendova u pojedinim sigurnosnim oblastima i unapređenje ukupnog stanja sigurnosti.

 

Takođe je razgovarano o aktivnostima Uprave policije u povodu predstojećih lokalnih izbora i drugim aktuelnim pitanjima iz domena rada Uprave policije MUP TK-a, te budućim smjernicama operativnog djelovanja.

 

Današnji kolegij bio je prilika da v.d. policijski komesar Enver Skenderović upozna glavne inspektore sa zaključcima dvodnevnog sastanka Koordinacije direktora Federalne uprave policije i policijskih komesara kantonalnih MUP–ova FBiH, održanog prošle sedmice u Konjicu, a koji se tiču ocjene stanja sigurnosti na području Federacije BiH, razmatranja Prijedloga dokumenta za izradu procedura u cilju potpisivanja Operativnog sporazuma sa EUROPOL-om, funkcionisanja policijskih evidencija u FBiH i dr.

 

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba