Spašeni stanari i ugašen požar u Živinicama

19.10.2012 15:24

 

Dana, 19.10.2012.godine oko 11,40 sati nakon zaprimljene prijave da je u stanu vl. F.Č, u stambenoj zgradi u ulici Alije Izetbegovića u Živinicama, došlo do izbijanja požara, službenici PU – PS Živinice su odmah izašli na lice mjesta i zajedno sa pripadnicama Vatrogasne jedinice RMU “Đurđevik”, stanarima zgrade i službenicima SHMP Doma zdravlja Živinice, pristupili pružanju pomoći stanarima, gašenju požara i saniranju posljedica.

Na licu mjesta zatečeni su intenzivan dim i vatra, dok su vlasnica F.Č. i njena kćerka sa djetetom uspjeli izaći iz stana u kojem je izbio požar. Brzom intervencijom policije i pripadnika vatrogasne jedinice, pravovremeno je omogućen bezbijedan izlazak i spriječeno povređivanje maloljetne djevojčice i njene majke koje su se nalazile u susjednom stanu, a koji je požar djelomično zahvatio.

Pripadnici Vatrogasne jedinice “RMU Đurđevik” su lokalizovali navedeni požar, službenici PU – PS Živinice su obezbijedili lice mjesta, dok su uviđaj izvršili službenici OKP PU Živinice i Inspektorata za zaštitu od požara MUP TK-a.

Službenici Hitne medicinske pomoći pregledali su spašene osobe i konstatovali da iste nemaju povreda, dok je na stanu vl. F.Č. pričinjena materijalna šteta, o čijoj visini se vlasnica nije mogla izjasniti, a najvjerovatnije se radi o većoj materijalnoj šteti.

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a službenici policije rade na dokumentovanju i utvrđivanju okolnosti u vezi istog.

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba