PU Tuzla – Oduzeta opojna droga heroin

24.10.2012 17:03

Dana 24.10.2012. godine oko 03,30 službenici PS Centar-PU Tuzla su u Ul. Tabašnice, primijetili lice koje su pokušali zaustaviti i legitimisati, zbog postojanja osnova sumnje da bi isti mogao posjedovati opojnu drogu, nakon čega se lice počelo udaljavati, kojom prilikom je ispustilo jednu PVC kesu. Službenici policije su brzom intervencijom uspjeli sustići navedeno lice i privesti ga u službene prostorije, gdje je ustanovljeno da se radi o A.A. rođen 1987. godine iz Tuzle.

Prilikom pretresa kod A.A. je pronađena veća količina novca, dok je pregledom lica mjesta u navedenoj ulici pronađena PVC kesa, u kojoj se nalazila vaga, jedan veći paket i nekoliko manjih paketića sa praškastom materijom smeđe boje, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “heroin”.

O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, kao i službenici OKP PU Tuzla koji su nastavili rad na navedenom događaju, te ubrzo lišili slobode i priveli lice J.S., rođen 1983.godine iz Tuzle radi kriminalističke obrade, obzirom da se isti  takođe može dovesti u vezu sa posjedovanjem opojne droge.

Službenici OKP PU Tuzla su daljim radom na rasvjetljavanju ovog događaja, a po Naredbi Općinskog suda Tuzla, izvršili pretres stambenih objekata koja koriste navedena lica i jednog objekta u kojem su ista boravila, kojom prilikom je pronađena manja količina praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “heroin”.

Izvršenim vještačenjem pronađenih materija u Odjeljenju za krim. tehniku Uprave policije MUP TK-a utvrđeno je da se radi o heroinu ukupne količine od oko 315 grama, kao i mješavini paracetamola i kofeina u ukupnoj količini od oko 236 grama.

Nakon kriminalističke obrade, A.A. i J.S. su uz Izvještaj predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzla na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. KZ FBiH.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba