Rasvijetljeno KD Razbojništvo nad radnicom zlatarske radnje u Srebreniku

12.12.2012 15:33

 

Službenici policije PU Gradačac – PS Srebrenik su operativnim radom na rasvjetljavanju krivičnog djela “Razbojništvo” (izvršenog dana 06.12.2012.godine nad radnicom zlatarske radnje u Srebreniku), došli do saznanja da se lica M.M., rođen 1988.godine, F.P., rođen 1980.godine, oba nastanjena na području općine Vlasenica i još jedno lice, mogu dovesti u vezu s izvršenjem navedenog KD-a.

Na osnovu raspisane potrage, M.M. i F.P. su pronađeni i lišeni slobode od strane službenika PS Vlasenica i PS Milići, nakon čega su predati službenicima policije OKP PU Gradačac – PS Srebrenik radi kriminalističke obrade, dok je za trećim licem potraga u toku. Pištolj i putničko motorno vozilo (koje je otuđeno na području PU Lukavac) za koje se sumnja da su korišteni prilikom izvršenja navedenog KD-a su takođe pronađeni i privremeno izuzeti radi vještačenja i kriminalističkog pregleda.

Navedena lica su dana 11.12.2012.godine predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzla na dalje postupanje i upućivanje prijedloga za određivanje mjere pritvora, dok je danas Kantonalnom tužilaštvu Tuzla podnesen Izvještaj o otkrivanju učinioca krivičnog djela protiv M.M., F.P. i još jednog lica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili KD “Razbojništvo” iz člana 289. stav 2. KZ FBiH.

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba