Izvršeno 14 pretresa na području općina Tuzla i Srebrenik

22.02.2013 14:11

Dana, 14.02.2013.godine policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su u saradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje RC Tuzla, postupajući po operativnom planu, kao i Naredbama Općinskih sudova Tuzla i Gradačac, izvršili pretrese na šest lokacija na području općine Tuzla i osam lokacija na području općine Srebrenik.

Prilikom navedenih pretresa kontrolisan je rad auto-otpada, te su privremeno oduzeta ukupno 133 vozila, više desetina motora i šasija od putničkih motornih vozila, kao i određena količina auto-dijelova, za koja vlasnici nisu imali potrebnu dokumentaciju.

U vezi navedenog, nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Tuzla će biti podnešen Izvještaj protiv četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Nedozvoljena trgovina”, dok će sedam osoba biti predmet obrade od strane službenika Uprave za indirektno oporezivanje.

U navedenim pretresima učestvovalo je ukupno 108 službenika (101 policijski službenik MUP TK-a i 7 službenika Uprave za indirektno oporezivanje RC Tuzla), a akcija će biti nastavljena i u narednom periodu.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba