Uprava policije MUP TK – Pojačane aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga

04.03.2013 12:49

 

Policijski službenici Uprave policije MUP TK su u vremenskom periodu od 01.03 do 03.03.2013.godine, nastavljajući sa provođenjem pojačanih mjera i radnji na sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga na području Tuzlanskog kantona, izvršili pretres jednog putničkog motornog vozila i osam lica, kojom prilikom su pronašli i privremeno oduzeli određenu količinu materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Naime, dana 01.03.2013.godine policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Sektora krim. policije MUP TK-a su u Tuzli izvršili pretres jednog pmv. i tri lica, kojom prilikom je kod jednog lica pronađena manja količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “canabis” i jedan pištolj s okvirom i pet metaka. Pronađeni predmeti su privremeno oduzeti radi vještačenja, dok su lica lišena slobode i privedena u službene prostorije MUP TK-a radi kriminalističke obrade.

Dana, 02.03.2013.godine na području općine Kalesija polic. službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga SKP MUP TK-a izvršili su pretres jednog lica, kod kojeg su pronašli manju količinu materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “canabis”, nakon čega je lice lišeno slobode i privedeno u službene prostorije radi kriminalističke obrade. a pronađena materija je privremeno oduzeta radi vještačenja. Istog dana, polic. službenici navedenog Odjeljenja su zajedno sa polic. službenicima PS Istok u Tuzli izvršili legitimisanje i pretres jednog lica, kojom prilikom su pronašli manju količinu materije koja svojim izgledom takođe asocira na opojnu drogu “cannabis”. Lice je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije radi kriminalističke obrade, dok je pronađena materija privremeno oduzeta radi vještačenja.

Dana, 02.03.2013.godine policijski službenici PU Tuzla su u Tuzli izvršili legitimisanje i pretres jednog lica, kod kojeg su pronašli manju količinu materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “heroin”, nakon čega je lice lišeno slobode i privedeno u službene prostorije radi kriminalističke obrade, dok je pronađena materija privremeno oduzeta radi vještačenja.

Dana, 03.03.2013.godine policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga SKP MUP TK-a su u Tuzli izvršili legitimisanje i pretres dva lica,  kojom prilikom su kod jednog pronašli manju količinu materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “cannabis”, nakon čega je lice lišeno slobode i privedeno u službene prostorije radi kriminalističke obrade, dok je pronađena materija privremeno oduzeta radi vještačenja.

O navedenim događajima je obaviješten kantonalni tužilac, a polic. službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju istih.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba