Lišen slobode S.A. višestruki povratnik u izvršenju krivičnih djela

22.03.2013 15:50

Policijski službenici PU Gradačac su dana 20.03.2013.godine raspisali operativnu potragu za S.A., rođen 1977.godine, nastanjen u Tuzli, za kojeg postoje osnove sumnje da je, nakon izvršene provale u porodičnu kuću u Gradačacu 19/20.03.2013.godine, iz koje je otuđen novac, nakit, torba i dr., otuđio motorno vozilo “BMW” koje je bilo parkirano ispred iste, čime je vlasniku pričinjena ukupna materijalna šteta od oko 60.000 KM.

Na osnovu potrage i nakon saznanja od policije MUP-a RS da je dana 21.03.2013.godine navedeno vozilo primjećeno na području Vlasenice i Han Pijeska, isto je od strane službenika MUP-a Zeničko-dobojskog kantona  – PS Olovo pronađeno na području Olova, gdje je ubrzo akcijom policije pronađeno i lice koje je upravljalo vozilom, a riječ je o navedenom S.A., višestrukom povratniku u izvršenju krivičnih djela na naročito opasan i drzak način.

S.A. je potom lišen slobode i predat policijskim službenicima PU Gradačac radi kriminalističke obrade, tokom koje je izvršeno dokumentovanje još dva krivična djela teške krađe, počinjena u mjesecu martu 2013.godine, sa kojima se S.A. dovodi u vezu kao mogući izvršilac, i to:

– provala u porodičnu kuću u Gradačacu kojom prilikom su otuđene dvije lovačke puške, jedan pištolj i dr. predmeti i pmv. “Mercedes” vlasnika kuće čime je istom pričinjena materijalna šteta od oko 31.000 KM,  i

– provala u porodičnu kuću u Gračanici kojom prilikom je otuđena muška jakna, novčanik sa dokumentima i novcem i dr. predmeti, i pmv. “Hyundai” vlasnika kuće, pri čemu je istom pričinjena materijalna šteta od oko 60.000 KM.

Kod S.A. je pronađen i privremeno oduzet dio predmeta koji najvjerovatnije potječu iz KD-a, kao i provalnički alat.

Nakon kriminalističke obrade S.A. je danas uz izvještaj predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzla na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

 

 

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba