Uprava policije MUP TK- Izvršeno 9 pretresa na području TK-a

23.05.2013 12:51

Postupajući po Operativnom planu na sprečavanju i suzbijanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova TK-a izvršili su danas, 23.05.2013.godine ukupno devet pretresa na području općina Tuzla, Kalesija, Živinice, Lukavac, Gračanica i Srebrenik.

Prilikom pretresa porodičnih kuća, pomoćnih objekata, putničkih motornih vozila i lica pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: puška, pištolj, veća količina municije različitog kalibra, devet okvira za automatsku pušku, određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “marihuana” i dr.

Nakon završetka pretresa, u službenim prostorijama je izvršena kriminalistička obrada nad devet lica koja se mogu dovesti u vezu s krivičnim djelima: teška krađa, krađa, nedozvoljeno držanje oružja i minskoeksplozivnih sredstava, i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Nakon kompletiranja predmeta i potrebnih vještačenja, policijski službenici MUP TK-a će Kantonalnom tužilaštvu Tuzla podnijeti Izvještaje protiv četiri lica i to: H.R., rođen 1971. godine iz Gračanice zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, I.S. rođen 1933.godine iz Lukavca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i minskoeksplozivnih sredstava, te T.S.rođen 1984.godine iz Srebrenika i K.A. rođen 1995.godine iz Srebrenika zbog postojanja osnova sumnje da su počinili sedamnaest (17) KD teške krađe u kojima su predmet napada bile uglavnom vikend kuće.

.

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba