PU Gradačac – Rasvijetljeno pet krivičnih djela

02.08.2013 10:49

Policijski službenici PU Gradačac su, nakon prikupljenih operativnih saznanja, izvršene kriminalističke obrade, te niza drugih operativno-taktičkih mjera i radnji, Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona podnijeli izvještaj protiv: J.T., rođen 1994.godine, A.P., rođen 1994.godine, A.S., rođen 1990.godine i 16-godišnjaka, svi nastanjeni na području općine Gradačac, zbog postojanja osnova sumnje da su u različitim grupama, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, na području općine Gradačac u proteklom periodu počinili ukupno pet krivičnih djela.

Naime, radi se o jednom krivičnom djelu razbojništvo u pokušaju nad starijom ženskom osobom, te četiri krivična djela teške krađe nad firmama u kojima su otuđivani: gorivo, motorne pile, pumpa za vodu i drugi predmeti.

Radeći na rasvjetljavanju navedenih krivičnih djela, policijski službenici pronašli su i dio otuđenih predmeta, koji je nakon prepoznavanja vraćen vlasnicima.

O poduzetim mjerama i radnjama upoznat je kantonalni tužilac, dok su lica nakon završene kriminalističke obrade otpuštena iz službenih prostorija PU Gradačac.

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba