Uprava policije MUP TK – Izvršen pretres lica i vozila

22.02.2014 13:11

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK (Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP TK-a u saradnji sa PS Živinice i PS Banovići) su obavljajući redovne poslove i zadatke, 22.02.2014.godine na području općine Banovići izvršili pretres E.H., rođen 1987.godine i R.Lj., rođen 1985.godine, oba nastanjena u Banovićima, zbog postojanja osnova sumnje da posjeduju opojnu drogu.

Prilikom pretresa R.Lj., pronađeno je i privremeno oduzeto osamnaest (18) tableta, koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu ,,extazy”, nakon čega su oba lica lišena slobode i privedena u službene prostorije MUP TK-a radi kriminalističke obrade.

Uz saglasnost kantonalnog tužioca i prema naredbi sudije za prethodni postupak Općinskog suda u Tuzli, izvršen je pretres vozila koje koristi E.H., kojom prilikom su pronađena i privremeno oduzeta tri mobilna telefona i jedan veći paket sa sadržajem nepoznate materije, za koju se tokom kriminalističke obrade nad E.H. došlo do saznanja da bi se moglo raditi o „cannabisu“.

U toku je kriminalistička obrada nad navedenim licima, kao i daljnji rad na dokumentovanju ovog događaja u saradnji na Kantonalnim tužilaštvom TK-a, kojem će uz Izvještaj biti dostavljeni oduzeti predmeti.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba