Izvršeni pretresi na 9 lokacija na području Tuzlanskog kantona

27.02.2015 15:24

Dana, 27.02.2015.godine policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a su na osnovu Naredbi Kantonalnog suda u Tuzli, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu, čiji je osnovni cilj sprovođenje zajedničkih policijskih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i hvatanju izvršilaca krivičnih djela iz oblasti krvnih i imovinskih delikata na području Tuzlanskog kantona, izvršili pretrese na ukupno 9 lokacija na području Tuzlanskog kantona.

Prilikom pretresa su pronađeni predmeti za koje se sumnja da potječu iz krivičnih djela i to: poluautomatska puška call. 7,62 mm, 5 kom. metaka za pušku call. 7,62 mm, poluautomatska puška sa skraćenim kundakom, vazdušna puška, 4 ručne bombe, 20 komada municije call. 7,9 mm, 23 komada municije call. 7,62 mm, 4 patrone sačme call. 12 mm, vojnička kožna fišeklija za municiju, moped, kućno kino, 2 LCD TV, digitalni fotoaparat, razni alati i drugi predmeti.

Pronađeni predmeti u pretresima su privremeno oduzeti i nad jednim dijelom predmeta je u toku operativna provjera na utvrđivanju porijekla istih.

Nakon završenih pretresa, nad tri lica je u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje na kompletiranju predmeta i sačinjavanju Izvještaja koji će biti podneseni Kantonalnom tužilaštvu TK-a protiv navedenih lica.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba