PU Kalesija – Rad policije u zajednici

12.03.2015 15:20

U okviru realizacije projekta Rad policije u zajednici, PU – PS Kalesija je danas organizovala „Dan otvorenih vrata“ za učenike JU Osnovna škola „Kalesija“ i Mješovite srednje škole ”Kalesija”. 

Prilikom posjete, učenici su upoznati sa službenim prostorijama i radom policijske stanice, kao i opremom koju policijski službenici koriste u svakodnevnom radu. Ovom prilikom, sa učenicima srednje škole razgovarano je o problemu nasilja u porodici, kao i problemima sa kojima se susreću policijski službenici prilikom rada na ovakvim slučajevima. Ova posjeta je nastavak kontinuiranih aktivnosti Uprave policije MUP TK u okviru koncepta “Dani otvorenih vrata” i implementacije projekta „Rad policije u zajednici“.  

Takođe, implementirajući navedeni projekat, pored učenika osnovne i srednje škole, PS Kalesija posjetili su i policijski komesar MUP-a TK-a sa saradnicima, načelnik općine Kalesija sa saradnicima, predstavnici udruženja policije TK-a i građani, kojom prilikom je obilježena i dvadeset treća godišnjica pogibije policijskih službenika PS Kalesija Seada Bukvarevića i Zijada Živčića.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba