Podnesen Izvještaj KT TK-a protiv pet osoba

13.03.2015 12:08

Policijski službenici Uprave policije MUP TK (PU – PS Gradačac) su, radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela, počinjenih u proteklom periodu na području općine Gradačac, a na osnovu provedenih istražnih radnji, prikupljenih materijalnih dokaza i izvršene kriminalističke obrade osoba za koje se sumnjalo da su počinili krivična djela, nadležnom Tužilaštvu podnijeli Izvještaj protiv ukupno pet osoba.

Naime, postoje osnove sumnje da su M.D., rođen 1976.godine, V.G., rođen 1994.godine, I.B., rođen 1995.godine, N.V., rođen 1996.godine i 17-godišnjak (svi nastanjeni na području općine Gradačac),  tokom 2014.godine na području općine Gradačac, u različitim grupama, počinili ukupno 4 KD Teška krađa iz člana 287. KZ FBiH i 1 KD Krađa iz člana 286. KZ FBiH, u kojima su predmet otuđenja bili razni predmeti od metala, koje su potom prodavali u stanicama za otkup sekundarnih sirovina.

Tokom kriminalističke obrade nad navedenim osobama, policijski službenici su rasvijetlili i dva KD Teška krađa počinjena na području općine Pelagićevo, a materijalni dokazi i izjave osumnjičenih osoba u vezi navedenih krivičnih djela proslijeđeni su PS Pelagićevo na dalje postupanje.

Takođe, tokom krim. obrade nad M.D. se došlo do saznanja da postoje osnove sumnje da je isti bio saučesnik u izvršenju drugih krivičnih djela na području općine Gradačac, čije dokumentovanje i podnošenje Izvještaja Kantonalnom tužilaštvu TK-a je u toku.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba