PU Gradačac – PS Srebrenik

14.05.2015 12:07

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (OKP PU Gradačac-PS Srebrenik) su dana 13.05.2015.godine, postupajući po Naredbi Općinskog suda u Gradačcu, izvršili pretres porodične kuće, pomoćnih objekata, dvorišta i vozila u Srebreniku koju koristi M.S, s ciljem pronalaženja nelagalnog vatrenog oružja , municije ili eksplozivnih materija, narkotičkih sredstava i stvari koje potječu iz krivičnih djela.

Prilikom pretresa, u dvorištu je pronađeno  i oduzeto (7) sedam manjih pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Takođe je pronađeno (5) pvc vrećica, koje su vjerovatno korištene za pakovanje praškaste materije, koja asocira na drogu.

Nakon kompletiranja predmeta policijski službenici PU Gradačac će Kantonalnom tužilaštvu TK-a protiv M.S. podnijet Izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Posjedovanje i omoućivanje uživanje opojnih droga iz čl. 239 stav 3 KZ FBiH, a protiv  A.A., Izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo „Prikrivanje“ iz čl. 300 stav 2 KZ FBiH, a u vezi sa krivičnim djelom „Posjedovanje i omogućivanje opojnih droga“ iz čl. 239. Stav 3 KZ FBiH.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba