U pretresu stana u Tuzli pronađena opojna droga

01.07.2015 13:52

Dana, 30.06.2015.godine policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (OKP PS Centar – PU Tuzla), radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela Teških krađa koja su počinjena u mjesecu junu 2015. godine u  Tuzli, a postupajući po Naredbi Općinskog suda  u Tuzli, izvršili pretres stana i pomoćnih prostorija  u Tuzli koje koristi M.D., rođen 1996.godine iz  Tuzle.

Prilikom pretresa stana, pronađeno je i privremeno oduzeto 42 pakovanja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Cannabis sativa“.  M.D. je lišen slobode i priveden u službene prostorije PS Centar radi kriminalističke obrade. Tokom  kriminalističke obrade isti je priznao  dva krivična djela teške krađe počinjenog 22.06. i 25.06.2015. godine u Tuzli nad L.Š. i M.A.(otuđenje zlatnog lančića).

O navedenom  je upoznat kantonalni tužilac, a policijski službenici OKP PS Centar – PU Tuzla  rade na dokumentovanju  navedenih krivičnih djela, a M.D. je uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238.st.1 KZ FBiH  predat nadležnom Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba