Svečano obilježen 22.maj – Dan policije TK-a

23.05.2016 09:31

Svečano obilježavanje 22. maja – Dana policije Tuzlanskog kantona, započelo je polaganjem cvijeća na spomen-obilježje poginulim pripadnicima policije, ispred zgrade sjedišta MUP TK-a u Tuzli, nakon čega je upriličena centralna svečana manifestacija u  “BKC” u Tuzli, kojoj su pored službenika MUP TK-a, prisustvovali predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Tuzlanskog kantona i Općina TK-a,  predstavnici Agencija za provođenje zakona u BiH, predstavnici ICITAP-a, predstavnici TIKE i predstavnici medija.

U oficijelnom dijelu programa, prisutnima su se obratili ministar unutrašnjih poslova Husein Topčagić, policijski komesar Fadil Šljivić i premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić, koji su u svojim govorima istakli veoma dobre rezultate koje je MUP TK-a postigao u proteklom periodu, kao i potrebu daljeg materijalno-tehničkog i opremanja i kadrovske popune ministarstva u budućnosti.

Povodom “22. maja – Dana policije”, Odlukom ministra MUP TK-a o dodjeli pohvala,  policijski komesar i ministar unutrašnjih poslova su za postignute rezultate u radu i doprinos u ostvarivanju osnovnih funkcija MUP-a Tuzlanskog kantona pohvalili najzaslužnije službenike Ministarstva, kojima su na svečanoj akademiji dodijeljena priznanja. Takođe su dodijeljene i zahvalnice istaknutim pojedincima i organizacijama koji su dali nemjerljiv doprinos u radu MUP-a TK-a.

U kulturno zabavnom programu svečane akademije su učestvovali profesori i učenici Srednje muzičke škole Tuzla, kao i hor Tuzlanke koji su svojim nastupom uveličali proslavu “Dana policije”.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba