Policija rasvijetlila više KD-a Prevare

03.10.2016 13:05

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a (OKP PU Tuzla) su nakon prikupljenih operativnih saznanja zbog počinjenih više krivičnih djela Prevare, danas (03.10.2016.godine) proslijedili Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona protiv A.P., rođena 1984.godine i K.P., rođen 1993.godine zbog postojanja osnova sumnje da su počinili šest krivičnih djela Prevara iz člana 294. stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH, te Izvještaj protiv K.P. i Z.S., rođena 1985.godine zbog postojanja osnova sumnje da su počinili jedno krivično djelo Krađa.

Naime, riječ je o krivičnim djelima Prevara počinjenim u vremenskom periodu od 12.08. do 27.09.2016.godine na području djelovanja PU Tuzla, u kojima su navedena lica lažno se predstavljajući izuzimala određene novčane iznose od osoba starije životne dobi za rješavanje navodnih gorućih problema (popravak putničkog motornog vozila i slično).

Ovom prilikom još jedanput apelujemo na građane da obrate pažnju na nepoznate osobe koje se s ciljem sticanja protivpravne imovinski koristi, lažno predstavljaju i traže određene novčane iznose, te da ukoliko dođu u kontakt sa takvim osobama o tome obavijeste policiju na poznati broj telefona 122.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba