Počela kampanja “Uspori – poštuj život”

06.10.2016 13:23

“Uspori – poštuj život” naziv je tromjesečne preventivne kampanje koju zajedno provode Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i medijska kuća RTV Slon, a koja za cilj ima podizanje svijesti o značaju sigurnosti u saobraćaju na području Tuzlankog kantona.

U okviru kampanje, RTV Slon je u saradnji sa MUP-om TK-a producirala pet video spotova koji ukazuju na važnost poštivanja saobraćajnih znakova, vožnju prilagođenu uslovima na cesti, tehničku ispravnost vozila, te sve one postupke koji mogu da utiču na smanjenje broja saobraćajnih nesreća na području TK-a, a isti se mogu pogledati na web stranici http://www.rtvslon.ba/uspori-postuj-zivot-video/.

Naime, radi se o dijelu preventivnih aktivnosti i dodatnih mjera i radnji koje Uprava policije MUP-a TK-a provodi na području Tuzlanskog kantona na povećanju stepena sigurnosti u saobraćaju. U narednom periodu na nivou policijskih uprava biće provedene kampanje usmjerene na poštivanje zakonskih propisa svih učesnika u saobraćaju kroz implementaciju projekta Rad policije u zajednici, u saradnji sa medijima i obrazovnim institucijama.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba