Počeo drugi ciklus aktivnosti radne grupe „Pješak“

17.10.2016 12:48

Danas, 17.10.2016.godine, započeo je drugi ciklus aktivnosti radne grupe ”Pješak” za 2016. godinu, koje su vezane za rad ”školskih patrola” s ciljem upozoravanja učesnika u saobraćaju na njihove eventualne prekršaje. Radna grupa “Pješak” formirana je 2011. godine u cilju sprovođenja aktivnosti usmjerenih na povećanje sigurnosti pješaka, a sačinjavaju je predstavnici JKP ”Saobraćaj i komunikacije-Tuzla” d.o.o., Policijske uprave Tuzla i Aktiva direktora osnovnih škola općine Tuzla.

Članovi „školskih patrola“ su dječaci i djevojčice, učenici 4. i 5. razreda osnovnih škola Grada Tuzla. Prethodne aktivnosti „školskih patrola“ bile su vezane za upozoravanje pješaka koji počine prekršaj, na opasnosti i posljedice njihovih postupaka, upozoravanje vozača na obavezno korištenje sigurnosnih pojaseva, zabranu korištenja mobilnih telefona u toku vožnje, obavezu korištenja sjedalica za bebe vozačima koji voze djecu mlađu od 5 godina u automobilu i radarske kontrole brzine kretanja automobila, te dijeljenje edukativnih letaka u pratnji pripadnika policije policijskih stanica Istok, Centar i Zapad.

Za oktobar 2016.godine planirane su aktivnosti za slijedeće osnovne škole: „Kiseljak“; „Husino“; „Pasci“; „Lipnica“, „Mramor“, „Gornja Tuzla“; „Simin Han“; „Breške“ i „Tušanj“.

Sve informacije i redovne izvještaje o radu “školskih patrola” moći ćete pronaći na službenoj internet stranici JKP “Saobraćaj i komunikacije – Tuzla” d.o.o Tuzla.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba