Upriličen Dan otvorenih vrata za učenike osnovnih škola

16.11.2016 14:13

Danas je u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona – PU Tuzla, organizovan Dan otvorenih vrata za učenike i nastavno osoblje iz deset osnovnih škola sa područja grada Tuzla, koji su učestvovali u projektu „Pješak“, odnosno „Školskim patrolama“.

Učenicima je ovom prilikom prezentiran dio opreme, vozila i sredstava kojima se policajci koriste u svakodnevnom radu, kao i dio specijalne opreme za što su djeca iskazala najviše interesovanja.

Od strane organizatora projekta JKP ”Saobraćaj i komunikacije Tuzla” danas su učenicima uručeni prigodni pokloni, dok je predsjednica Aktiva direktora osnovnih škola grada Tuzla dodijelila zahvalnicu načelniku Policijske uprave Tuzla za doprinos i pomoć u realizaciji projekta “Školske patrole”.

Podsjećanja radi, radna grupa “Pješak” formirana je 2011.godine u cilju sprovođenja aktivnosti usmjerenih na povećanje sigurnosti pješaka, a sačinjavaju je predstavnici JKP ”Saobraćaj i komunikacije-Tuzla” d.o.o., policijskih stanica Policijske uprave Tuzla (inspektori za saobraćaj i policajci za rad sa zajednicom) i Aktiva direktora osnovnih škola Tuzla. Tokom „Školskih patrola“ učenici zajedno sa službenicima policije upozoravaju učesnike u saobraćaju na odredbe Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH. Dana 04.11.2016. godine završena je treća sedmica aktivnosti „Školskih patrola“, koja je ujedno bila i zadnja sedmica drugog ciklusa  za 2016. godinu.

 

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba