Uhapšeni počinioci KD-a Razbojništvo

13.01.2017 14:30

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a (Sektor krim. policije i OKP PU Tuzla) su operativnim radom na rasvjetljavanju krivičnog djela Razbojništvo (koje se dogodilo 28.12.2016.godine na području grada Tuzla), u saradnji sa službenicima Federalne uprave policije – terenski ured Tuzla, došli do saznanja o mogućim počiniocima navedenog krivičnog djela.

S tim u vezi, dana 12.01.2017.godine podnesen je Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona protiv A.O., rođen 1994.godine nastanjen u Lukavcu, A.A., rođen 1995.godine nastanjen u Tuzli i S.H., rođen 1995.godine nastanjen na području općine Kalesija, zbog postojanja osnova sumnje da su dana 28.12.2016.godine s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, udruženo počinili krivično djelo Razbojništvo iz člana 289. stav 2. Krivičnog zakona FBiH (kada je upotrebom fizičke snage i uz prijetnju hladnim oružjem fizički napadnut vlasnik kuće, te iz dvorišta otuđeno putničko motrno vozilo koje je naknadno pronađeno napušteno na području općine Živinice).

Takođe je podnesen izvještaj protiv navedenog A.O. i zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz člana 371. Krivičnog zakona FBiH.

Nad A.O. i S.H. je u prostorijama MUP-a TK-a izvršena kriminalistička obrada, nakon koje su uz Izvještaj predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje (dok se A.A. nalazi na izdržavanju zatvorske kazne).

 

 

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba