PU Gračanica – otkriveni počinioci 6 KD-a Teška krađa i Krađa

24.03.2017 12:52

Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata počinjenih u proteklom periodu na području općine Gračanica, službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gračanica su dana 23.03.2017.godine izvršili kriminalističku obradu nad licima E.B., rođen 1998.godine, D.K. i N.B., svi iz Gračanice.

Naime, postoje osnovi sumnje da su navedena lica 22/23.03.2017.godine u Gračanici, kao saučinitelji, počinili krivično djelo Teška krađa – provala u diskont, kojom prilikom je iz unutrašnjosti istog otuđena određena količina alkoholnih pića i prehrambenih artikala.

Takođe, službenici policije su došli do saznanja da postoje osnovi sumnje da je E.B. i samostalno počinio ukupno pet krivičnih djela (teških krađa i krađa) na području općine Gračanica, u vremenskom periodu od 26.02. do 22.03.2017.godine. Predmet otuđenja u navedenim krivičnim djelima bili su novac, akumulator, ratkape i dva mobilna telefona.

Određeni predmeti otuđeni u navedenim krivičnim djelima su pronađeni i biće vraćeni vlasnicima.

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, dok će protiv lica nadležnom Tužilaštvu TK-a biti podnesen Izvještaj o učinjenim krivičnim djelima u redovnoj proceduri.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba