Predstavnici ICITAP-a u BiH u posjeti Upravi policije MUP TK-a

13.06.2017 15:28

Predstavnici ICITAP-a u BiH (Međunarodnog programa pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravosuđa SAD-a) predvođeni direktorom programa Charlesom W. Bennettom boravili su danas, 13.06.2017.godine u radnoj posjeti Upravi policije MUP TK-a, gdje su se sastali sa policijskim komesarom Fadilom Šljivićem i načelnikom Sektora uniformisane policije MUP TK-a Dževadom Kormanom.

Ovom prilikom, razgovarano je o aktuelnom stanju sigurnosti na području Tuzlanskog kantona, s akcentom na stanje sigurnosti u saobraćaju, te materijalno-tehničkim sredstvima sa kojima raspolaže policija. S tim u vezi, razmatrane su mogućnosti za provođenje projekata ICITAP-a koji bi bili usmjereni na pružanje pomoći u materijalno-tehničkom opremanju i specijalističkoj obuci policije Tuzlanskog kantona u oblasti sigurnosti u saobraćaju.

Na sastanku je izraženo obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom kroz međunarodni program pomoći Ministarstva pravosuđa SAD-a (ICITAP), kao i uvjerenje da će ista biti nastavljena i u budućnosti na obostrano zadovoljstvo.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba