Održana ceremonija promocije mentorskog programa policijskih službenika na probnom radu

07.12.2017 14:09

U organizaciji ICITAP-a u BiH (Međunarodni program pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravosuđa SAD-a) i MUP-a Zeničko-dobojskog kantona,  danas (07.12.2017.godine) je sa početkom u 10,00 sati u Zenici održana ceremonija promocije mentorskog programa policijskih službenika na probnom radu, kojim će biti unaprijeđena obuka,  te rad i djelovanje u zajednici po uzoru na policiju u SAD-u.

Na otvorenju svečane ceremonije prisutnima su se obratili zamjenik šefa misije u Ambasadi SAD-a u BiH Paul Horowitz, policijski komesar MUP-a TK-a Fadil Šljivić i policijski komesar MUP-a ZDK-a Semir Šut.

Navedenoj ceremoniji, gdje je bilo upriličeno postrojavanje policijskih službenika, prisustvovali su policijski službenici MUP-a TK-a i MUP-a ZDK-a. Ispred MUP TK-a prisutno je bilo 60 policijskih službenika Uprave policije, od čega 40 certifikovanih mentora koji su završili obuku za mentore policijskih službenika na probnom radu, koji je pripremljen od strane domaćih policijskih institucija uz podršku i stručnu pomoć Vlade SAD-a i ICITAP-a u BiH, i 20 mlađih inspektora koji se trenutno nalaze na probnom radu u Upravi policije MUP-a TK-a.

Uvođenjem mentorskog programa, policijski službenici na probnom radu će imati priliku da uz stručnu pomoć i podršku iskusnih i educiranih mentora što spremnije dočekaju samostalan rad, te da budu pozitivno usmjereni i uvedeni u policijske strukture, s ciljem što profesionalnijeg i efikasnijeg obavljanja odgovornih policijskih poslova i radnih zadataka.

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba