Pretresi na području TK-a

25.12.2017 13:07

Postupajući po Naredbi Kantonalnog suda Tuzla, službenci Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona su dana 25.12.2107. godine izvršili pretrese na četiri lokacije u Živinicama, Gračanici, Lukavcu i Tuzli radi pronalaska lica koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela na području TK-a.

Prilikom pretresa u Živinicama pronađeni su i slobode lišeni: S.S rođen 1986. godine iz Živinica i E.H rođen 1990. godine iz Lukavca, koji se dovode u vezu sa izvršenjem šest krivičnih djela (u periodu od 21.10.2017. do 25.12.2017. godine), i to : dva KD Razbojništva u Tuzli i Živinicama, dva KD Oduzimanje tuđe pokretnine u Lukavcu, KD Teške krađe u Tuzli i KD Nedozvoljeno držanje oružja i municije.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih KD: pištolj marke HDm-9 sa municijom, mobilni telefoni, USB kartice, zlatni i srebreni nakit, fotoaparati i odjeća. Navedena lica su privedena u službene prostorije na kriminalističku obradu, nakon koje će uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predati Kantonalnom tužilaštvu TK-a  na dalje postupanje.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba