Svečano otvorena nova Lokacija za izdavanje ličnih i drugih dokumenata Odjeljenja za administraciju u Kladnju.

22.02.2018 14:11

Danas (22.02.2018.godine) je uz prisustvo Premijera Vlade TK-a, ministara u Vladi TK-a, ministra MUP-a TK-a sa saradnicima, načelnika općine Kladanj, predstavnika mass medija i drugih zvanica, svečano otvorena nova prostorija Odjeljenja za administraciju PU Kladanj, odnosno Lokacija za izdavanje ličnih dokumenata i registraciju motornih vozila.

U svom obraćanju ministar Husein Topčagić je istakao  da su se kroz projekte vraćanja Odjeljenja za administraciju policijskih stanica u prostore MUP-a TK-a, napravile dodatne uštede unutar budžeta Tuzlanskog kantona, obzirom da je Vlada TK-a izdvajala značajna sredstva na ime zakupa prostora u JP BH Pošte. Takođe je istakao da će građani i privredni subjekti općine Kladanj sada moći na brži i efikasniji način ostvarivati svoja prava.

Načelnik općine Kladanj Jusuf Čavkunović zahvalio  se prije svega ministru Topčagiću i  Vladi Tuzlanskog kantona na realizaciji projekta koji za cilj ima poboljšanje  pružanja usluga građanima općine Kladanj, kao i poboljšanju radnih uslova službenicima Odjeljenja za administraciju PU Kladanj.

Premijer Vlade TK Jakup Suljkanović u svom obraćanju je istakao potporu Vlade Tuzlanskog kantona MUP-u u realizaciji projekata koji za cilj imaju poboljšanje uslova kako uposlenicima ministarstva, tako i građanima Tuzlanskog kantona.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba