Pronađena opojna droga

19.03.2018 12:51

U sklopu realizacije operativnog plana, policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (PU Tuzla- PS Centar) su dana 16.03.2018.godine u Tuzli sproveli akciju „Privremeno ograničenje slobode kretanja -raciju“ u ugostiteljskom objektu, u kome su kontrolisali prisutnih 19 lica.

Prilikom kontrole u navedenom objektu lice N.R., rođen 1988. godine iz Tuzle  je od sebe odbacio flašicu u kojoj se nalazilo 27 manji pvc. paketića i jedan veći paketić u kojem se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „speed“, lice A.V., rođen 1997. godine iz Tuzle, prilikom kontrole je od sebe odbacio jedan manji paketić od pvc. folije u kome se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “canabis“. Prilikom kontrole lica D.I., rođen 1997. godine iz Tuzle, isti je od sebe odbacio jednu manju kutiju u kojoj se nalazila biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „canabis“.

Takođe prilkom pretresa u navedenom objektu pronađena je jedna jakna u kojoj su se nalazila četiri paketića od pvc. folije u kojim se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „speed“, dva pvc paketića u kojem se nalazila  biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “canabis” i tri odbačene tablete.

O izvršenim pretresima upoznat je Kantonalni tužilac, dok su pronađeni predmeti  privremeno oduzeti radi vještačenja. Policijski službenici PU Tuzla-PS Centar nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ovog događaja.

Istog dana  policijski službenici PS Gradačac su izvršili „Preventivno-represivnu mjeru  ograničenog kretanja  na određenom prostoru“ u Gradačcu gdje je zatečeno i  kontrolisano 7 lica, kom prilikom je kod lica DŽ.I., rođen 1995. godine je pronađeno jedno manje pakovanje od pvc. folije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“. Nakon potrebnih vještačenja, nadležnom Kantonalnom tužilaštvu bit će dostavljen odgovarajući Izvještaj protiv navedenog lica, a potrebne mjere na dokumentovanju navedenog događaja poduzimaju  službenici OKP PU Gradačac.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba