Uprava policije MUP TK-a – Oduzeto 30 paketića opojne droge.

30.03.2018 12:42

Policijski službenici Uprave policije (PU Tuzla-PS Istok) su dana 29.03.2018. godine u Tuzli,  radeći redovne poslove i zadatke izvršili pretres lica K.B., iz Tuzle, kom  prilikom su kod navedenog lica pronašli  i oduzeli 30 manjih pakovanja od pvc. folije sa materijom koja svojim  izgledom asocira na opojnu drogu „Canabis“.

K.B., je lišen slobode i priveden u službene prostorije PS Istok, gdje je nad istim izvršena kriminalistička obrada, dok  je pronađena materija privremeno oduzeta radi vještačenja.

O navedenom događaju je obavješten kantonalni tužilac, a K.B. će uz Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu biti predat nadležnom Kantonalnom tužilaštvu TK-a na dalje postupanje.

Takođe, 29.03.2018. godine u Tuzli, službenici Jedinice za podršku MUP TK-a su prilikom kontrole pmv. kojim je upravljao N.A., rođen 1994. godine , dok su se kao saputnici u vozilu  nalazili  E.D., rođen 1995. godine  i S.M., rođen 1994. godine svi iz Živinica, pronašli jedan paket papira za motanje duhana i manju količinu biljne materije  koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“.

Navedena lica su pozvana u službene prostorije PS Zapad radi kriminalističke obrade, kojom prilikom je S.M. priznao da su pronađeni predmeti njegovi. Nakon potrebnih vještačenja nadležnom Kantonalnom tužilaštvu TK-a će biti dostavljen odgovarajući izvještaj. Policijski službenici OKP  PS Zapad poduzimaju daljnje mjere i radnje na dokumentovanju navedenog događaja.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba