Pretres na području općine Gradačca

16.04.2018 12:53

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a(OKP PU/PS Gradačac) postupajući po naredbi Općinskog suda u Gradačcu su dana 13.04.2018. godine na području općine Gradačca, izvršili pretres  porodične kuće, pomoćnih objekata koje koriste  DŽ.K., rođen 1986. godine i E.K., rođen 1991. godine oba nastanjena na području općine Gradačca, zbog osnova sumnje da će se pronaći predmeti koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Prilikom pretresa pronađen je pvc. kanister (oko 20 litara) u kojem se nalazila tečnost koja svom mirisu i izgledu asocira na naftu.

O izvršenim pretresima upoznat je kantonalni tužilac, a izuzeti kanister je privremeno oduzet radi vještačenja, dok će protiv DŽ.K. Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti podnešen Izvještaj, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio tri krivična djela „Teška krađa iz čl. 287. KZ FBiH, krivičnog djela „Teške krađe u pokušaju iz čl. 286. KZ FBiH i šest krivičnih djela „Krađa iz čl. 286. KZ FBiH (na štetu lokalnih mještana usljed krađe dizel goriva iz motornih vozila i radnih mašina).

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba